Vélemények

Az ASD KVÍZ bemutatásra került a 10. Nemzetközi Autizmus Kongresszuson 2013-ban.

Dr. Peter Verumeulen világhírű autizmuskutató, előadó és szerző köszönö dedikációja a Kontextusvakság az autizmusban c. könyv magyar kiadásához nyújtott segítségért.

Endorsement letter JanosmarkedEndorsement letter JanosmarkedEndorsement letter Janosmarked

Orvosi vélemény az ASD-vel élő, és kizárólag ASD KVÍZ fejlesztésben részt vevő,  F.Á.-ról (26 éves, ffi):

“Megítélésem szerint [F.Á.] jól fejlődik, a módszer [ASD KVÍZ], amit alkalmaznak, működik.  A korábbinál is színesebben, élénkebben kommunikál,mind verbálisan, mind non-verbálisan, tanulmányaiban jól halad.”      dr. B.G. neurológus-pszichiáter főorvos

 

 

dr. B.G.

neurológus-pszichiáter főorvos, Országos Idegtudmományi Klinikai Intézet Budapest

„Intézményünk munkájában a tudományosan megalapozott információkra nagy figyelmet fordítunk. Az ASD-KVÍZ mind az autizmusra jellemző szükségleteket, mind a képességek szempontjait körültekintően veszi figyelembe.

Az eszköz a nyilvánvalóan korlátozott mennyiségű és minőségű rendelkezésre álló intézményi fejlesztési lehetőség mellett elengedhetetlenül fontos az autizmussal élő családtag otthoni, „autizmus-barát” szakszerű ellátásának repertoárjában.”

Prekop Csilla, gyógypedagógus, autizmus szakértő, Vadaskert Kórház és Szakambulancia

 

Prekop Csilla

gyógypedagógus, Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért

A pedagógusok kérésére – az egyesületünknek felajánlott 1%-oknak köszönhetően – egy évre újra előfizethettük az autisták speciális fejlesztésére szolgáló, online módon használható ASD-Kvízt.

Autista Gyermekekért Egyesület, Kecskemét

„ …A Training Média Kft.-vel kötött szerződés keretében, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hivatalos engedélyével, az ASD-KVÍZ bekerült az általános iskola helyi tantervébe, emellett fél évre szóló, személyre szabott egyéni tanmenetek szerves részét képezi.

… Tanulóink haladását, fejlődését informális és formális felmérések útján követjük nyomon, melyekben az elmúlt másfél évben tükröződnek – többek között – a multimédiás rendszer bevezetésének pozitív hatásai.

…Eddigi tapasztalataink alapján az ASD-KVÍZ hiánypótló és előremutató kezdeményezés az autizmussal élő gyermekek, fiatalok oktatásában. “

Mándoki Noémi

Gyógypedagógus-pszichológus, osztályfőnök, ASD Munkaközösség vezető, Gennaro Verolino Általános iskola, Készségfejlesztő Szakiskola és Kollégium

„…Az ASD-KVÍZ gyakorlatainak a komplex művészetterápián történő alkalmazása kognitív oldalról támogatja a terapeuták eredményes munkáját, hozzájárul a résztvevők többirányú ismeretszerzéséhez, emellett jól szolgálja a szociális készségek és a kontextus érzékenység fejlesztését, valamint a közösségépítést is.”                                                                                                Vadasné Tóth Mária, elnök, AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület​

Vadasné Tóth Mária

elnök, AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület

Olyan gondosan, alaposan, átgondoltan, professzionálisan összerakott anyag ez, olyan hihetetlenül gazdag, hogy csak hiperlatívuszokban tudok róla beszélni.

 

M.K.

pszichológus

„…Kommunikációs és szociális készségek fejlesztésére nagy örömmel használjuk az ASD-KVÍZ-t. Diákjaink számára a videók és a feladatlapok elektronikus hozzáférése, különösen az interaktív használhatóság motiváló hatású. A fejlesztési területek és az azokhoz tartozó feladatok a sikeres kommunikációhoz és beilleszkedéshez szükséges ismereteket tartalmaznak. A gyakorlatok száma és differenciáltsága lehetővé teszi a hosszú távon való alkalmazást életkor és fejlettség tekintetében.

A foglalkozásokra eltérő készségekkel érkeznek a diákok. A hiányzó készségeket hatékonyan, rövid idő alatt modellezni, szemléletessé tenni változatos, személyre szabott eszközökkel lehet. Ebben nyújt számunkra óriási segítséget az ASD-KVÍZ.”

Nemcsics Endréné

gyógypedagógus, Sylvester János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Intézmény

A digitális oktatásra való átálláskor az eddigieknél is nagyobb intenzitással kerestem olyan oldalakat, programokat, amiket autista tanulóknál használni tudok. Tapasztalatom szerint nincs még egy ennyire jól felépített, autizmus specifikus program. 

S.É. gyógypedagógus

Szerintem remek! Sajnálom, hogy korábban nem hallottam róla.

M.E. gyógypedagógus

A honlap nagyon széles körét lefedi az autizmusban elsődlegesen fontos fejlesztési területeknek. Ez mindenképpen egyedülállóvá teszi a piacon. Nagyon hasznosnak gondolom, hogy az egyes fejlesztési területek előtt rövid ismertetőt is lehet olvasni arról, hogy az miért fontos, hogyan jelenik meg autizmusban.

P.Zs. gyógypedagógus

Ép értelmű tanulóim kivétel nélkül nagyon kedvelik az ASD kvízt. Nehéz, de nagyon jó a kép vagy videó és írott szöveg összefüggése, ezt inkább közös munkaként tudom használni, mint önálló tanuláshoz.

M.Á. gyógypedagógus

Nagyon tetszik az ötlet, a feladatok is alkalmasak autizmussal élő gyerekek fejlesztésére. A gyerekek is élvezik az ilyen jellegű gyakorlatokat.

Gy.T. gyógypedagógus

 

 Nem semmi munka ilyet összerakni. Meg általában éjjel-nappal rendelkezésre állsz, mármint válaszolsz a levelekre gond nélkül hétvégén is. Ez az igazi elhivatottság.

R.P. többdiplomás érintett fiatal

AcroRd32 2020.02.12. , 23:25:31 balazs2.pdf – Adobe Acrobat Reader DC

Számomra a leghasznosabb a konfliktus kezelés, és az elején az attitűdök voltak.Azokból tanultam a legtöbbet. Példák mind a videók, mind az eljátszott esetek egyformán jók voltak, be is tudtam építeni a való életembe.

Bácskai Balázs, AURA Dolgozók Klubja tag    2020. február

Oklevél a képzésről

AURA Dolgozók Klubja

„…Összességében azt tudom mondani, hogy az ASD-KVÍZ használata az életünkbe csak pozitívumot hozott, nagyon sokat segített és segít a mai napig. Úgy gondolom, hogy az ASD-KVÍZ az a program, amit minden szülőnek használnia kellene, akinek autizmussal élő gyermeke van, mert szülőn és gyermeken egyaránt segít.”

M. Krisztina, 9 éves Asperger szindrómás kisfiú édesanyja

M. Krisztina

9 éves ASD-vel élő fiú édesanyja

…A gyógypedagógus azt mondja, rendszeresen használják a kvízt, és nagyon jók az új témakörök {12.Személyi és személyközi készségek}, hiszen a gyerek lassan munkavállalói korba lép….

Munkavállalói korba lépő fiatal édesanyja

M. Krisztina

Munkavállalói korba lépő fiatal édesanyja

Nagyon hasznos,sokat segít a fejlesztésben.

S.E. 11 éves kislány édesanyja

A tapasztalataink jók, szeretnénk még használni az oldalt.

G.J. 11 éves fiú édesanyja

Hetente kb. 2-3 alkalommal szoktunk gyakorolni az oldalon! Fél vagy 1 órát! Fiamnak is nagyon tetszik, már önállóan indítja el a feladatokat!

P.A. édesanya

“Köszönjük  a tegnapi lehetőséget. Nagyszerű dolgot alkottál, tényleg csak elismeréssel tudok lenni. Nagyon sok gyakorlati ismerethez juthatunk ezáltal, mi magunk is megtapasztalhatjuk, hogy gyermekünk milyen szinten van  a gondolkodás, érzelmi és társas viszonyok területén”    N. Tímea, édesanya

Tímea

8,5 éves ASD-vel élő fiú édesanyja

Kedves János ! Köszönjük szépen a lehetőséget! Fiunknak Tibornak  a számítógépes ismereteihez mérten is jól alkamazható volt a program.Nagyon motíválók voltak a mesék, dalok, receptek.”  J. család

J.T.

szülő

“Kicsit megkésve szeretném Neked újra megköszönni ezt a nagyon klassz programot, amit a gyerekeknek fejlesztesz ki. Nagyon jó ötletnek tartom és látszik, rengeteg munka van mögötte, tényleg csak gratulálni tudok hozzá!
G. nagyon élvezte a játékot, láttad, 1.5 óráig egy helyben bírt maradni, ilyeneket csak legózáskor tud produkálni, vagy a kedvenc barkácsmunkái során.”  B. Nóra,édesanya

B.N.

szülő