Vélemények

„Intézményünk munkájában a tudományosan megalapozott információkra nagy figyelmet fordítunk. Az ASD-KVÍZ mind az autizmusra jellemző szükségleteket, mind a képességek szempontjait körültekintően veszi figyelembe.

Az eszköz a nyilvánvalóan korlátozott mennyiségű és minőségű rendelkezésre álló intézményi fejlesztési lehetőség mellett elengedhetetlenül fontos az autizmussal élő családtag otthoni, „autizmus-barát” szakszerű ellátásának repertoárjában.”

Prekop Csilla

gyógypedagógus, Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért

„…Összességében azt tudom mondani, hogy az ASD-KVÍZ használata az életünkbe csak pozitívumot hozott, nagyon sokat segített és segít a mai napig. Úgy gondolom, hogy az ASD-KVÍZ az a program, amit minden szülőnek használnia kellene, akinek autizmussal élő gyermeke van, mert szülőn és gyermeken egyaránt segít.”

M. Krisztina

9 éves ASD-vel élő fiú édesanyja

„ …A Training Média Kft.-vel kötött szerződés keretében, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hivatalos engedélyével, az ASD-KVÍZ bekerült az általános iskola helyi tantervébe, emellett fél évre szóló, személyre szabott egyéni tanmenetek szerves részét képezi.

… Tanulóink haladását, fejlődését informális és formális felmérések útján követjük nyomon, melyekben az elmúlt másfél évben tükröződnek – többek között – a multimédiás rendszer bevezetésének pozitív hatásai.

…Eddigi tapasztalataink alapján az ASD-KVÍZ hiánypótló és előremutató kezdeményezés az autizmussal élő gyermekek, fiatalok oktatásában. ”

Mándoki Noémi

Gyógypedagógus-pszichológus, osztályfőnök, ASD Munkaközösség vezető, Gennaro Verolino Általános iskola, Készségfejlesztő Szakiskola és Kollégium

„…Kommunikációs és szociális készségek fejlesztésére nagy örömmel használjuk az ASD-KVÍZ-t. Diákjaink számára a videók és a feladatlapok elektronikus hozzáférése, különösen az interaktív használhatóság motiváló hatású. A fejlesztési területek és az azokhoz tartozó feladatok a sikeres kommunikációhoz és beilleszkedéshez szükséges ismereteket tartalmaznak. A gyakorlatok száma és differenciáltsága lehetővé teszi a hosszú távon való alkalmazást életkor és fejlettség tekintetében.

A foglalkozásokra eltérő készségekkel érkeznek a diákok. A hiányzó készségeket hatékonyan, rövid idő alatt modellezni, szemléletessé tenni változatos, személyre szabott eszközökkel lehet. Ebben nyújt számunkra óriási segítséget az ASD-KVÍZ.”

Nemcsics Endréné

gyógypedagógus, Sylvester János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Intézmény

„…Az ASD-KVÍZ gyakorlatainak a komplex művészetterápián történő alkalmazása kognitív oldalról támogatja a terapeuták eredményes munkáját, hozzájárul a résztvevők többirányú ismeretszerzéséhez, emellett jól szolgálja a szociális készségek és a kontextus érzékenység fejlesztését, valamint a közösségépítést is.”

Vadasné Tóth Mária

elnök, AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület